De World Choir Games mee-maken als vrijwilliger

Waarschijnlijk zag je een oproep passeren in een nieuwsbrief of via sociale media, of werd je persoonlijk aangesproken door iemand van Koor&Stem of reeds geregistreerde vrijwilligers, teamleaders of coördinatoren. Om van deze editie een waar succes te maken hebben we ook jou nodig!

Wil je graag een waardevolle bijdrage leveren aan de World Choir Games? Dan is je opgeven als vrijwilliger een logische stap. Elk engagement, groot of klein, maakt een verschil. Bij de World Choir Games kan je je op vele manieren engageren!

Maak-mee als koor/groep

Niks leuker dan met je koorvrienden samen de World Choir Games te ervaren achter de schermen. Je kan als groep de vele taken samen tot een goed einde brengen en bovendien nieuwe mensen leren kennen en samen bepaalde World Choir Games-activiteiten bijwonen. Dat is: gezelligheid, teamspirit en amusement in één!

Let op: komen vrijwilligen tijdens de wedstrijddagen van het gedeelte waarin jullie met je koor meedoen aan de World Choir Games is niet mogelijk.

Beschikt jullie groep over de nodige goesting om praktische ondersteuning te bieden op enkele vaste locaties in Antwerpen en Gent? Dan vinden jullie ongetwijfeld jullie gading in de verschillende opties hieronder.

Groepen die graag tijdens enkele opeenvolgende dagen komen helpen (vier dagen of langer), kunnen zich opgeven om medewerker vriendschapsconcerten en workshops te worden op één van de vaste podia in Antwerpen en Gent. Doorheen de Games en op verschillende momenten vinden op deze podia immers tal van vriendschapsconcerten plaats. Als zaalmedewerkers zorgen jullie voor een vlot en georganiseerd verloop van de wedstrijden en geven daarmee een boost aan de prestaties van elk koor! Enkele talenknobbels in de groep die deze kennis willen inzetten zodat alle koren zich welkom voelen? Aarzel niet en geef jullie op als onthaalmedewerkers in de Festival Office in Antwerpen.

Wanneer meerdere opeenvolgende dagen voor jullie geen optie zijn, niet getreurd: een heleboel engagementen kan je ook per dag opnemen. Zo kunnen jullie bijvoorbeeld enkele shiften komen meehelpen tijdens een activiteit in Antwerpen of Gent. Zegt jullie dit wat? Kom dan bijvoorbeeld genodigden verwelkomen op VIP-recepties als medewerkers Hospitality of als promoteam een dag de magie van de World Choir Games verspreiden onder de bezoekers en toevallige passanten. Misschien zijn jullie als onthaalmedewerkers wel het eerste World Choir Games-gezicht voor de vele buitenlandse koren die arriveren in de luchthaven of in de treinstations van Antwerpen en Gent.

Stel je voor dat je de magie van de World Choir Games al enkele dagen vroeger kan meemaken... Dat kan! Kom met ons op voorhand al mee de badges maken en welkomstpakketten vullen voor de koren, de vele dirigenten en juryleden en ervaar als eersten de magie van de World Choir Games!

Maak-mee als individu

Fantastisch! Jij wil je misschien wel engageren om één van de vele helpende handen te zijn tijdens de World Choir Games. Afhankelijk van je eigen interesses en beschikbaarheid hebben wij de geknipte vrijwilligersfunctie voor jou in petto. Wedden dat het moeilijk kiezen wordt?

Let op: komen vrijwilligen tijdens de wedstrijddagen van het gedeelte waarin je met je koor meedoet aan de World Choir Games is niet mogelijk.

Vrijwilligers die graag tijdens enkele opeenvolgende dagen komen helpen (vier dagen of langer), kunnen zich opgeven om medewerker vriendschapsconcerten en workshops te worden op één van de vaste podia in Antwerpen en Gent. Doorheen de Games en op verschillende momenten vinden op deze podia immers tal van vriendschapsconcerten plaats. Liever niet gebonden aan één plaats en graag enkele dagen per twee op pad? Geef je dan op als Chauffeur in Antwerpen of Gent en voor een periode naar keuze (deel 1 en/of deel 2)! Ook een mogelijkheid is om zaalmedewerker te worden op een wedstrijdlocatie. Je zorgt er voor een vlot en georganiseerd verloop van de wedstrijden en geeft daarmee een boost aan de prestaties van elk koor! Indien je liever verhalen vertelt aan de hand van foto’s, kan je je opgeven als fotograaf en je tijdens de Games in Gent en Antwerpen uitleven achter je camera. Jouw foto’s zullen nog jarenlang de herinnering de World Choir Games 2021 levendig houden! Eerder een talenknobbel en goesting om een buitenlands koor onder je vleugels te nemen en op en top in te zetten op jullie eeuwige vriendschap? Geef je dan zeker op als koorbegeleider. Voor grote koren (meer dan 50p) zijn we op zoek naar duo’s. Wil je je talenkennis inzetten zodat alle koren zich welkom voelen? Aarzel niet en geef je op als onthaalmedewerker in de Festival Office in Antwerpen.

Wanneer meerdere opeenvolgende dagen voor jou geen optie zijn, niet getreurd: een heleboel engagementen kan je ook per dag opnemen. Zo kan je bijvoorbeeld op evenementen komen helpen die bestaan uit één shift. Zegt je dit wat? Geef je dan op om genodigden te verwelkomen op VIP-recepties als medewerker Hospitality of een dag mee te draaien met het promoteam. Tover je graag een glimlach op de vele gezichten van deelnemers? Kom dan zeker mee helpen in één van de verkooppunten van de enige echte World Choir Games-merchandise.

Wil je je graag opgeven als vrijwilliger in Antwerpen of Gent, maar heb je momenteel geen voorkeur voor een bepaalde functie? Geef je dan zeker op als multi-inzetbare vrijwilliger! Je krijgt van ons een functie toegewezen daar waar men een extra paar handen kan gebruiken op dat moment. Je maakt iedere keer opnieuw koren, bezoekers en andere medevrijwilligers blij, dat is gegarandeerd!

Opgelet: we vragen met aandrang om je als groep voor meerdere shiften op te geven (minimaal vier), en dat bij voorkeur op een vaste plek of activiteit. Dit komt de continuïteit van de vele activiteiten ten goede.

Een voorbeeldje: samen met enkele mensen van het koor wens je je graag als zaalmedewerker op te geven. Kies in Eventication een stad (Antwerpen of Gent), een locatie (meerdere opties mogelijk) en een periode (deel 1 en/of deel 2) en geef je op voor één of twee shiften per dag op die locatie. In totaal doen jullie dus meerdere shiften op die locatie.

Opgelet: we vragen met aandrang om je voor meerdere shiften op te geven (minimaal vier), en dat bij voorkeur op een vaste plek of activiteit. Dit komt de continuïteit van de vele activiteiten ten goede.

Een voorbeeldje: je wil je graag engageren om als medewerker vriendschapsconcerten en workshops te komen vrijwilligen. Kies een stad (Antwerpen of Gent), een locatie (meerdere opties mogelijk) en een periode (deel 1 en/of deel 2) en geef je op voor elke shift op die locatie voor die periode. Je bent dan de ‘vaste medewerker’ voor alle vriendschapsconcerten en workshops die op die locatie doorgaan.

Koorbegeleiders krijgen een vast koor toegewezen voor een volledig deel (ofwel van 30 oktober t.e.m. 3 november ofwel van 3 november t.e.m. 7 november). Koorbegeleiders die het koor geen volledig deel kunnen begeleiden, worden gevraagd zich voor een andere functie in te zetten.

Nested Sequence 01

Praktisch

Om te voldoen aan de wettelijke vereisten om te mogen vrijwilligen, moet je minstens 16 jaar worden in 2021 of de leeftijd van 15 jaar bereikt hebben én de eerste graad in het secundair volledig hebben afgerond. Als chauffeur ben je minstens 18 jaar en beschik je over een geldig rijbewijs B.

We verwachten van iedere vrijwilliger dat hij/zij over een basiswoordenschat Engels beschikt. Je bent immers tijdens de Games geen vrijwilliger maar een ‘volunteer’. Gezien het internationale karakter van de World Choir Games, is de voertaal het Engels. Aangezien jij hét aanspreekpunt wordt voor deelnemers en geïnteresseerde bezoekers uit binnen- én buitenland, verwachten we dat je je uit de slag kan trekken in English!

Vrijwilligers die met hun koor meedoen aan de World Choir Games én zich opgeven als medewerker voor dit evenement, combineren het beste van twee werelden. Let er echter op dat je niet beschikbaar bent tijdens de wedstrijddagen van het gedeelte waarin je met je koor meedoet. Je kan je als gevolg dus niet opgeven als vrijwilliger tijdens de wedstrijddagen van het deel waarin je met je koor deelneemt.

Ingeschreven voor een shift? Dan ben je goed op weg! Goesting om er nog meerdere te doen? Nog beter! We vragen om je voor minstens vier shiften op te geven, bij voorkeur voor een volledige periode op eenzelfde locatie om continuïteit te garanderen. Geef je op voor een haalbaar aantal shiften en zorg dat deze niet overlappen of te veel van jouw energie vragen.

Transport

Elke vrijwilliger ontvangt na de World Choir Games een kilometervergoeding (€0,20/km) op basis van zijn/haar woonplaats en de afstand tot de stad waar hij/zij die dag tewerkgesteld wordt. Dit bedrag wordt vermenigvuldigd met het aantal dagen waarop je actief was als vrijwilliger.

Opgelet: als vrijwilliger mag je per kalenderjaar slechts voor 2.000km vergoed worden, ook indien je vrijwilligerswerk deed/doet bij een andere organisatie. Houd dit dus voor jouw persoonlijke situatie goed in het oog. Je bent zelf verantwoordelijk voor het niet overschrijden van het maximumbedrag.

Kosten

Elke vrijwilliger ontvangt na de World Choir Games een forfaitaire kostenvergoeding voor het bekostigen van een maaltijd, drankje, parkingkosten, gsm-onkosten, enz. Dat wil zeggen dat je tijdens de Games zelf instaat voor je maaltijden en andere onkosten maakt, maar hiervoor achteraf vergoed wordt!

Opgelet! Je mag als vrijwilliger de bovenvermelde forfaitaire onkostenvergoeding niet combineren met een reële onkostenvergoeding die je via een organisatie kreeg/krijgt in 2021. Combineren met een forfaitaire onkostenvergoeding tijdens eenzelfde kalenderjaar mag wel, maar let op dat je de maximumbedragen per dag en per jaar niet overschrijdt. Je riskeert dat het ontvangen bedrag belast wordt door de fiscus.

Lees er hier alles over.

Return vrijwilliger

Klaar om te registeren? Ready, set, go..!

Zoveel keuze! Nog niet helemaal zeker over wat je/jullie wil(len) komen doen? Vul dan de test hieronder in en kom te weten welke functie het best bij jou/jullie past!

Na het lezen van deze info toch nog een vraag? Neem dan zeker eerst een kijkje op onze website bij de FAQ. Daar worden de meest voorkomende vragen van vrijwilligers gebundeld en beantwoord.

Toch nog niet gevonden wat je zocht? Een vraag die specifiek betrekking heeft op jouw situatie stel je best rechtstreeks aan Marjolein via mail.

Evenementenkalender Herfst2021

Bekijk hieronder tot slot zeker het compilatiefilmpje van de vorige editie in 2018 in Zuid-Afrika:

30 oktober tot 7 november 2021, Vlaanderen

Sing together share happiness

In samenwerking met

  • Vlaanderen verbeelding werkt naakte versie
  • interkultuur
  • Koor Stem
  • Gent
  • Antwerpen