De World Choir Games mee-maken als vrijwilliger

Waarschijnlijk zag je een oproep passeren in een nieuwsbrief of via sociale media, of werd je persoonlijk aangesproken door iemand van Koor&Stem of reeds geregistreerde vrijwilligers, teamleaders of coördinatoren. Om van deze editie een waar succes te maken hebben we ook jou nodig!

Wil je graag een waardevolle bijdrage leveren aan de World Choir Games? Dan is je opgeven als vrijwilliger een logische stap. Elk engagement, groot of klein, maakt een verschil. Bij de World Choir Games kan je je op vele manieren engageren!

Nested Sequence 01

Praktisch

Om te voldoen aan de wettelijke vereisten om te mogen vrijwilligen, moet je minstens 16 jaar worden in 2021 of de leeftijd van 15 jaar bereikt hebben én de eerste graad in het secundair volledig hebben afgerond. Als chauffeur ben je minstens 18 jaar en beschik je over een geldig rijbewijs B.

We verwachten van iedere vrijwilliger dat hij/zij over een basiswoordenschat Engels beschikt. Je bent immers tijdens de Games geen vrijwilliger maar een ‘volunteer’. Gezien het internationale karakter van de World Choir Games, is de voertaal het Engels. Aangezien jij hét aanspreekpunt wordt voor deelnemers en geïnteresseerde bezoekers uit binnen- én buitenland, verwachten we dat je je uit de slag kan trekken in English!

Vrijwilligers die met hun koor meedoen aan de World Choir Games én zich opgeven als medewerker voor dit evenement, combineren het beste van twee werelden. Let er echter op dat je niet beschikbaar bent tijdens de wedstrijddagen van het gedeelte waarin je met je koor meedoet. Je kan je als gevolg dus niet opgeven als vrijwilliger tijdens de wedstrijddagen van het deel waarin je met je koor deelneemt.

Ingeschreven voor een shift? Dan ben je goed op weg! Goesting om er nog meerdere te doen? Nog beter! We vragen om je voor minstens vier shiften op te geven, bij voorkeur voor een volledige periode op eenzelfde locatie om continuïteit te garanderen. Geef je op voor een haalbaar aantal shiften en zorg dat deze niet overlappen of te veel van jouw energie vragen.

Elke vrijwilliger ontvangt na de World Choir Games een kilometervergoeding (€0,20/km) op basis van zijn/haar woonplaats en de afstand tot de stad waar hij/zij die dag tewerkgesteld wordt. Dit bedrag wordt vermenigvuldigd met het aantal dagen waarop je actief was als vrijwilliger.

Elke vrijwilliger ontvangt na de World Choir Games een forfaitaire kostenvergoeding voor het bekostigen van een maaltijd, drankje, parkingkosten, gsm-onkosten, enz. Dat wil zeggen dat je tijdens de Games zelf instaat voor je maaltijden en andere onkosten maakt, maar hiervoor achteraf vergoed wordt!

Lees er hier alles over.

Return vrijwilliger

Gratis toegang

Als vrijwilliger heb je op vertoon van jouw badge onbeperkt toegang tot alle wedstrijden die plaatsvinden tijdens de volledige periode van World Choir Games in Antwerpen en kan je ook de gratis vriendschapsconcerten bijwonen in Antwerpen en Gent waar je telkens meerdere koren aan het werk zal zien. De wedstrijden vinden plaats in de K. Elisabethzaal, Amuz en zaal AthenA. Voor de vriendschapsconcerten kan je in Antwerpen terecht in de Handelsbeurs; en in Gent in de Sint-Jacobskerk en de Opera (Lullyzaal).

Daarbovenop kan je je als vrijwilliger ook aanmelden in de virtuele omgeving van de World Choir Games, de Virtual Village. Daar kan je virtueel de openingsceremonie bijwonen, workshops meevolgen, opnames van wedstrijdconcerten bekijken, en nog veel meer.

Alle vrijwilligers worden de laatste avond (7 november) uitgenodigd op de slotceremonie in Antwerp Expo. Je vindt alle info over deze ceremonie hier. Nadien kan je nog komen afsluiten tijdens een receptie/slotdrink in de K. Elisabethzaal.

Goodiebag

Voor aanvang van je eerste shift, haalt je teamleader jouw zakje op aan de Handelsbeurs. Je hoeft dit dus niet zelf te doen. In de goodiebag vind je jouw T-shirt(s), je badge, versnaperingen en nog veel meer.

Klaar om te registeren? Ready, set, go..!

Zoveel keuze! Nog niet helemaal zeker over wat je/jullie wil(len) komen doen? Vul dan de test hieronder in en kom te weten welke functie het best bij jou/jullie past!

Na het lezen van deze info toch nog een vraag? Neem dan zeker eerst een kijkje op onze website bij de FAQ. Daar worden de meest voorkomende vragen van vrijwilligers gebundeld en beantwoord.

Toch nog niet gevonden wat je zocht? Een vraag die specifiek betrekking heeft op jouw situatie stel je best rechtstreeks aan Marjolein via mail.

Evenementenkalender Herfst2021

Bekijk hieronder tot slot zeker het compilatiefilmpje van de vorige editie in 2018 in Zuid-Afrika:

30 oktober tot 7 november 2021, Vlaanderen

Sing together share happiness

In samenwerking met

  • Vlaanderen verbeelding werkt naakte versie
  • interkultuur
  • Koor Stem
  • Gent
  • Antwerpen