Livestreams voor minder mobiel publiek

Tijdens de World Choir Games (30 oktober - 7 november 2021) vinden tal van kooroptredens plaats tijdens ceremonies, wedstrijden, vriendschapsconcerten, galaconcerten, enz. Een selectie van deze concerten wordt opgenomen en ter beschikking gesteld op het online platform van de World Choir Games: de WCG Virtual Village.

Omdat het niet voor iedereen vanzelfsprekend is om de concerten fysiek bij te wonen in Antwerpen of Gent, kozen wij twee concerten uit die gratis kunnen gestreamd worden in woon- en zorgvoorzieningen (denk aan: opvangcentra, woonzorgcentra, ziekenhuizen, revalidatiecentra, internaten, voorzieningen voor personen met een handicap, enz.). Om de stream het karakter te geven van een echt live concert, voorzien wij iedere locatie van een belevenispakket met materiaal die de live beleving versterkt.

We nodigen cultuurhuizen uit om als satellietcentrum te fungeren voor woon- en zorgvoorzieningen in hun buurt en er het streamen van concerten te helpen realiseren. Op die manier brengen we samen de World Choir Games naar minder mobiele muziekliefhebbers.

Je kan je ook als woon- en zorgvoorziening rechtstreeks registreren voor dit aanbod.

Virtuele Beleving Opening

Hoe werkt het?

Registreer je via de knop onderaan deze pagina

Ben je een cultuurhuis?

 • je contacteert zelf woon- of zorgvoorzieningen in de buurt over het aanbod
 • je ondersteunt de woon- en zorgvoorziening(en) die op het aanbod intekenen zowel vooraf als tijdens het concert, zowel technisch als communicatief
 • je kiest één of beide concerten en legt een geschikt moment vast voor de stream in elke voorziening
 • je ontvangt van ons de link naar de door jou gekozen stream(s)
 • je ontvangt van ons het aantal belevenispakketten overeenstemmend met het aantal voorzieningen die je bedient
 • met behulp van onze belevenispakketten en eigen ideetjes ondersteun je de woon- en zorgvoorzieningen op het vlak van beleving en sfeercreatie. Dat gebeurt steeds in onderling overleg.
Virtuele Beleving Choral Diamonds

Ben je een woon- of zorgvoorziening?

 • je kiest één of beide concerten en je legt een geschikt moment vast om ze te streamen
 • je ontvangt van ons de link naar de door jou gekozen stream(s)
 • je mobiliseert een team van vrijwilligers, animatoren, ergotherapeuten of andere collega's om deze activiteit vorm te geven op het vlak van beleving en sfeercreatie.
 • je voorziet zelf iemand met wat technische know-how om de stream te helpen opzetten, indien je niet met een cultuurhuis samenwerkt. Je kan steeds beroep doen op onze technische helpdesk bij problemen met de link.

Om je te helpen om geslaagd een livestream te organiseren verwijzen we je graag naar de TIPS & TRICKS op de website van cultuurconnect. Het World Choir Games-team zorgt voor een technische helpdesk die op afstand kan helpen bij problemen.

Lees hieronder de voorstelling van de twee concerten.


Openingsceremonie

Eindelijk! We mogen de 11de editie van de World Choir Games aftrappen met een memorabel en uniek koorprogramma. Verwacht je aan een rollercoaster doorheen een half millennium aan muziek van Vlaamse componisten: van Josquin des Prez over Peter Benoit tot Vic Nees, van Bluesette over Ik Hou van U tot Alors on ‘Chante’.

Vandaag schittert koorzang opnieuw in al zijn facetten, van de intimiteit van één enkele stem over gepassioneerde koren tot vollenbak met zangers uit alle windstreken samen. En als je wil kan je ook zelf meezingen met onze ‘official song’ Listen van Kurt Bikkembergs.

Je kan het concert live streamen op 30 oktober of op een later moment naar keuze bekijken.

Duur: 1u30' à 2u

'Rise Up and Sing!'

Galaconcert 'Rise Up and Sing!'

Aan steengoeie pop en jazz is er in Vlaanderen geen gebrek en sinds een paar jaar zit alvast het popkoor hier stevig in de lift. Dat de doortocht van de World Choir Games voor een bijkomende stroomversnelling zal zorgen is nu al zeker. Op slechts een paar dagen tijd strijken er tientallen koren neer die zich uitleven in spiritual, gospel, jazz of pop. Of het nu een vocaal kwartet is, een close harmony-ensemble, een showkoor of een koor met meer dan honderd zangers, swingen zal het!

Je kan het concert op een moment naar keuze streamen vanaf 4 november.

Duur: 1u30'

Overtuigd van het aanbod en goesting om met onze streams een live concertbeleving uit te werken in een woon- of zorgvoorziening in jouw buurt? Laat dan van je horen!

Aanmelden kan tot 10 september.

30 oktober tot 7 november 2021, Vlaanderen

Sing together share happiness

In samenwerking met

 • Vlaanderen verbeelding werkt naakte versie
 • interkultuur
 • Koor Stem
 • Gent
 • Antwerpen