Toegankelijkheid

EUROVISION CHOIR 2019 General Rehearsal Jonas Persson 7 min

De World Choir Games zijn er voor iedereen!

Het World Choir Games-team vindt het heel belangrijk dat iedereen deel kan uitmaken van dit unieke evenement, ook personen met een handicap, een verminderde mobiliteit of beperkte financiële middelen.

We besteden als organisatie daarom de nodige aandacht aan de toegankelijkheid van de World Choir Games.

Zo proberen we te voorzien in een goede bereikbaarheid van de verschillende locaties, toegankelijk sanitair, voorbehouden rolstoelplaatsen, assistentie door onze vrijwilligers (te herkennen aan hun gele t-shirt), duidelijke informatie over de verschillende locaties, tickets aan €1, concertuitstappen in samenwerking met belangenorganisaties, enz.

Ook maken we livestreaming van onze concerten mogelijk naar tal van woon- en zorgvoorzieningen.

© Jonas Persson (foto)

Toegankelijke locaties

Je vindt op elk van onze locatiepagina's een link die doorverwijst naar een gedetailleerde toegankelijkheidspagina van de desbetreffende locatie. Klik hiervoor op de locatie van (de activiteit van) jouw keuze en klik op de link.

Je kan ook de toegankelijkheidsinformatie van alle locaties hier raadplegen en dan doorklikken.

Om tegemoet te kunnen komen aan jouw specifieke ondersteuningsbehoefte(n), vragen we je om onderstaand formulier in te vullen. Wij bekijken met plezier welke inspanningen we kunnen leveren zodat ook jij optimaal kan genieten van je bezoek aan de World Choir Games.

Let op: sommige plaatsen zijn beperkt (bv. rolstoelplaatsen). Wacht daarom niet te lang!

Edc sticker

Ook je begeleider is welkom

Indien je aan de deur kan aantonen dat je in het bezit bent van een European Disability Card, kan je begeleider gratis mee binnen.

Opgelet: jullie moeten wel beiden een ticket aankopen. Kies dus tijdens het bestelproces voor de optie met gratis begeleider en vergeet je European Disability Card niet mee te nemen op de moment van de vertoning!

On wheels

Alle omgevingsinfo in één app

Als rolstoelgebruiker kan je gebruikmaken van de On Wheels-app. Om je bezoek aan de World Choir Games te kunnen voorbereiden, werden alle locaties waar activiteiten plaatsvinden van de World Choir Games aan de app toegevoegd.

De app stelt je in staat om a.d.h.v. persoonlijke instellingen, de World Choir Games-locaties te consulteren die voor jou toegankelijk zijn. Je vindt in de app o.a. een interactieve kaart en een breed gamma aan informatie over toegankelijke toiletten, restaurants, parkeerplaatsen, enz. in de omgeving van de activiteiten van de World Choir Games.

Schermafbeelding 2021 06 30 om 11 01 20

Overnacht je graag in de buurt? Bereid dan hier je uitstap naar Antwerpen en/of Gent voor en vind een verblijf dat is aangepast aan jouw behoeften.

Vrij Uit

Voor personen met een laag inkomen, bieden de World Choir Games i.s.m. VrijUit tickets aan aan €1 voor enkele betalende concerten. Klik hieronder op de gele knop voor meer informatie.

Er zijn tal van gratis vriendschapsconcerten in Antwerpen en Gent die je naar hartelust kan bijwonen. Kom zeker eens een kijkje nemen in de Handelsbeurs en de Sint-Pauluskerk (Antwerpen) en in het Sint-Lievenscollege en de Sint-Jacobskerk (Gent).

C Sien Verstraeten 171031 livestream wzc 257

Streams in woon- en zorgvoorzieningen

We voorzien ook mogelijkheden voor zij die niet fysiek aanwezig kunnen zijn op de World Choir Games. Je zal hoe dan ook tal van streams kunnen bekijken vanuit je huiskamer, maar heel graag brengen we onze concerten en een fijne omkadering van de concerten naar collectieve woon- en zorgvoorzieningen.

© Sien Verstraeten (foto)

In samenwerking met VeBes (Vereniging van Blinden en Slechtzienden) en Ahosa (Anders Horen Samen Aanpakken) organiseren we concertuitstappen naar de World Choir Games. Heb je een visuele of auditieve beperking? Kijk dan eens op hun website en meld je aan om de World Choir Games bij te wonen via één van hun activiteiten in Antwerpen of Gent!

30 oktober tot 7 november 2021, Vlaanderen

Sing together share happiness

In samenwerking met

  • Vlaanderen verbeelding werkt naakte versie
  • interkultuur
  • Koor Stem
  • Gent
  • Antwerpen