Toegankelijkheid

EUROVISION CHOIR 2019 General Rehearsal Jonas Persson 7 min

De World Choir Games zijn er voor iedereen!

Het World Choir Games-team vindt het heel belangrijk dat iedereen deel kan uitmaken van dit unieke evenement, ook personen met een handicap of een beperkte mobiliteit.

We besteden als organisatie daarom de nodige aandacht aan de toegankelijkheid van ons evenement.

Zo proberen we te voorzien in een goede bereikbaarheid van de verschillende locaties, toegankelijk sanitair, assistentie door onze vrijwilligers en duidelijke informatie over de verschillende locaties.

Ook maken we livestreaming van onze concerten mogelijk naar tal van woon- en zorgvoorzieningen.

© Jonas Persson (foto)

Toegankelijke locaties

(!) Je vindt op elk van onze locatiepagina's online een gedetailleerde toegankelijkheidsfiche van de desbetreffende locatie. Klik hiervoor op de locatie van jouw keuze en scroll naar het pdf-document.

Om tegemoet te kunnen komen aan jouw specifieke ondersteuningsbehoefte(n), vragen we je om onderstaand formulier in te vullen. Wij bekijken met plezier welke inspanningen we kunnen leveren zodat ook jij optimaal kan genieten van je bezoek aan de World Choir Games.

Let op: sommige plaatsen zijn beperkt (bv. rolstoelplaatsen). Wacht daarom niet te lang!

Edc sticker

Ook je begeleider is welkom

Indien je aan de deur kan aantonen dat je in het bezit bent van een European Disability Card, kan je begeleider gratis mee binnen.

Opgelet: jullie moeten wel beiden een ticket aankopen. Kies dus tijdens het bestelproces voor de optie met gratis begeleider en vergeet je European Disability Card niet mee te nemen op de dag van de vertoning!

On wheels

Alle omgevingsinfo in één app

Als rolstoelgebruiker kan je gebruikmaken van de On Wheels-app. Om je bezoek aan de World Choir Games te kunnen voorbereiden, werden alle locaties waar activiteiten plaatsvinden van de World Choir Games aan de app toegevoegd.

De app stelt je in staat om a.d.h.v. persoonlijke instellingen, de World Choir Games-locaties te consulteren die voor jou toegankelijk zijn. Je vindt in de app o.a. een interactieve kaart en een breed gamma aan informatie over toegankelijke toiletten, restaurants, parkeerplaatsen, enz. in de omgeving van de activiteiten van de WCG.

Streams in woon- en zorgvoorzieningen

We voorzien ook mogelijkheden voor zij die niet fysiek aanwezig kunnen zijn op de World Choir Games. Je zal hoe dan ook tal van streams kunnen bekijken vanuit je huiskamer, maar heel graag brengen we onze concerten en een fijne omkadering van de concerten naar collectieve woon- en zorgvoorzieningen.

30 oktober tot 7 november 2021, Vlaanderen

Sing together share happiness

In samenwerking met

  • Vlaanderen verbeelding werkt naakte versie
  • interkultuur
  • Koor Stem
  • Gent
  • Antwerpen