Maak de Games mee

Voor koren en individuen

Eindelijk! Na een periode van radiostilte in de koorwereld, komen de World Choir Games naar het land. En we hopen ook jou daar te zien!

Of je je nu inschrijft als koor, vrijwilliger of je komt graag wat workshops volgen, wij hebben een plaatsje voor jou!

Ik wil deelnemen aan de competitie

Ben je klaar om samen met binnen- en buitenlandse koren in tal van prachtige decors van je te laten horen? Schrijf je dan nu nog in voor de competities! Daarbij kan je kiezen uit een waaier van categorieën in de Champions Competition of de Open Competition: voor ieder koor hebben we wel een plaatsje. Neem zeker een kijkje in de brochure hieronder voor meer info over de competities en alle activiteiten.

“Maar is de inschrijvingsdeadline intussen niet verstreken?” horen we je denken. Door de omstandigheden maken we graag een uitzondering en houden we de inschrijvingen nog iets langer open, dus aarzel niet en rep je naar de site van InterKultur om je te registreren!

Ik wil deelnemen op een andere manier

Sta je te popelen om dit unieke evenement op een andere wijze mee te maken, maar weet je niet precies hoe? Geen zorgen, er zijn heel wat manieren waarop je de World Choir Games kan beleven.

Als deelnemer aan workshops

Nationale en internationale experts zullen in workshops hun expertise delen. Er is voor ieder wat wils: misschien schuilt er wel een one-man choir of beatboxer in jou, of hou je het liever klassiek en wil je je eens wagen aan Vlaamse polyfonie? Sommige workshops kan je ook online volgen via onze Virtual Village.

Als vrijwilliger

Je kan andere koren ontmoeten en hen wegwijs maken tijdens het evenement, de WCG mee in de kijker zetten en promo voeren, vriendschapsconcerten mee in goede banen leiden en nog zoveel meer. Hier vind je meer informatie.

Als supporter

Tijdens de Games kan je jouw favoriete koren komen aanmoedigen bij de wedstrijdconcerten. Aan de hand van de dagpas zal je toegang krijgen tot alle wedstrijdconcerten die op één dag in een van de twee gaststeden gehouden zullen worden. Dagpassen worden verkocht vanaf 15 september.

Als concertbezoeker

Op de gala- en vriendschapsconcerten kan je deel uitmaken van een onvergetelijke muzikale ervaring. Kom genieten van een breed scala aan muziekstijlen, uitgevoerd door topkoren en -artiesten. Stip alvast 15 september aan in je agenda: dan gaat de ticketverkoop van start!

Als toerist

Behalve aan concerten en workshops, kan je ook deelnemen aan muziekwandelingen doorheen de twee gaststeden. Laat je gidsen doorheen de pracht en praal van kunststeden Gent en Antwerpen, waar muziek aanwezig is achter elke hoek.

Als digitale bezoeker

Kan je je niet verplaatsen naar een van onze gaststeden? Geen zorgen, de World Choir Games kan je ook perfect van thuis uit meemaken. Wie liever digitaal meevolgt, kan daarvoor terecht in de Virtual Village. Ook daar kan je een praatje slaan met koorleden uit alle landen, livestreams bekijken, met je koor meedoen aan de virtuele competitie en zelfs aan interactieve workshops deelnemen!

Zoals je ziet zijn er enorm veel mogelijkheden om de Games mee te maken. Schrijf jij je hele koor in als vrijwilliger? Of kom je liever alleen een concert bezoeken? Gaat jouw koor samen een workshop volgen? Of neem je eens een kijkje op onze virtual Village? Of allemaal?

30 oktober tot 7 november 2021, Vlaanderen

Sing together share happiness

In samenwerking met

  • Vlaanderen verbeelding werkt naakte versie
  • interkultuur
  • Koor Stem
  • Gent
  • Antwerpen