zondag 29 maart 2020

World Choir Games Vlaanderen uitgesteld naar juli 2021

De World Choir Games, de grootste zangwedstrijd voor koren ter wereld, die deze zomer in Vlaanderen zouden plaatsvinden, worden uitgesteld naar juli 2021.

Dat beslisten de Vlaamse overheid en de internationale rechtenhouder INTERKULTUR in overleg met het lokale organisatiecomité Koor&Stem en de gaststeden Antwerpen en Gent. De gezondheid, het welzijn en de veiligheid van de deelnemende koren, de meereizende supporters en de vele fans en bezoekers in Vlaanderen is het allerbelangrijkste. Gezien de COVID-19 pandemie kunnen die momenteel niet gegarandeerd worden.

De World Choir Games stonden klaar om meer dan 550 koren, goed voor meer dan 23.000 zangers uit 74 landen en regio’s, in Vlaanderen samen te brengen voor een uniek internationaal evenement. De beperkingen die overheden overal ter wereld opleggen om de verdere verspreiding van het virus te voorkomen, bemoeilijken vandaag de voorbereiding van deze koren voor dit evenement. Het onvoorspelbare verloop van de pandemie in de komende weken en maanden, en de daarbij horende reisbeperkingen, verplicht veel koren om hun reisplannen te herzien. In de gegeven omstandigheden is de organisatie van de World Choir Games onmogelijk.

Het uitstel was een moeilijke, maar noodzakelijke beslissing aldus Minister-president en Minister van Cultuur Jan Jambon: “Uitstel van de World Choir Games is de enige verantwoorde keuze om de verdere verspreiding van het virus te voorkomen. We zijn verheugd dat alle partners zich volmondig achter een uitstel konden scharen, zodat we in 2021 alsnog dit topevenement naar Vlaanderen kunnen halen.”

Vlaams Minister van Toerisme Demir: “Voor toeristisch en cultureel Vlaanderen is deze beslissing hard, maar ik ben ervan overtuigd dat we hier sterker uitkomen. Vlaanderen kijkt ernaar uit om van het evenement een onvergetelijke belevenis te maken voor deelnemers en lokale bewoners. Het motto van de World Choir Games “Sing together, share happiness”, klinkt vandaag sterker dan ooit.”

De World Choir Games worden verplaatst naar 2 tem 12 juli 2021. Games Director Koenraad De Meulder: “Uitstel van de World Choir Games is nog wennen. De Vlaamse Koorwereld engageerde zich massaal voor deze competitie en voorbereidingen waren volop aan de gang. Ook de deelname van internationale koren overtrof onze stoutste verwachtingen. Aan ons om die groeiende dynamiek om te zetten in een positief verhaal over de WCG 2021.”

De Vlaamse Overheid, INTERKULTUR en Koor&Stem staan klaar om samen met de steden Antwerpen en Gent de 11de editie van de World Choir Games van 2 tem 12 juli 2021 te laten uitgroeien tot de grootste editie! Wij zijn ervan overtuigd dat onze sponsors en partners ons muzikaal verhaal verder mee zullen componeren. Samen gaan we voor niets minder dan de beste editie ooit in de geschiedenis van de World Choir Games.

Gedetailleerde info voor o.a. deelnemende koren, vrijwilligers en mensen die reeds tickets kochten, volgt binnen enkele dagen.

De World Choir Games zijn een internationaal koorevenement van INTERKULTUR en worden in 2021 in Vlaanderen georganiseerd op initiatief van Event Flanders, een samenwerkingsverband van Toerisme Vlaanderen, het departement Cultuur, Jeugd en Media en het Departement Buitenlandse Zaken, in samenwerking met de stad Antwerpen, de stad Gent en Koor&Stem vzw.

Voorlopig gaan de World Choir Games virtueel door met samen zingen!
Kijk hier hoe ze dat doen: https://youtu.be/rZ5JssJkSSk

Houd ook de FAQ-pagina op onze website goed in het oog voor de meest recente informatie op https://wcg2020.be/faq.

Share this page

30 oktober tot 7 november 2021, Vlaanderen

Sing together share happiness

In samenwerking met

  • Vlaanderen verbeelding werkt naakte versie
  • interkultuur
  • Koor Stem
  • Gent
  • Antwerpen