woensdag 12 mei 2021

Meedoen, maar dan liever zonder stress?

Wil je kunnen deelnemen zonder enige stress? Overweeg dan eens om je wedstrijd om te zetten in een niet-competitieve activiteit.

Best of ECG 2019 Studi43 1

Je kent het misschien wel: het twijfelende gevoel dat je door corona lang niet hebt kunnen repeteren en misschien met je koor niet het artistieke niveau behaalt dat je zou willen. Geen nood, ook de andere koren die zullen aantreden tijdens de World Choir Games hebben lang niet kunnen repeteren. Toch bieden de World Choir Games eindelijk weer perspectief en moeten we er vooral, samen met de andere koren, één groot feest van maken! Zorg dat, na lang stilzwijgen, jullie stemmen dus niet ontbreken.

Toch graag ingeschreven blijven voor de wedstrijden?

Zowel koren die aantreden in de championsreeks als koren die aantreden in de open competitie, kunnen nog tot 20 augustus wijzigingen aanbrengen in hun repertoire en het aantal deelnemers veranderen. Da's alvast fijn om te weten, toch? Koren die zijn ingeschreven voor de championscompetitie, kunnen ervoor kiezen om over te schakelen naar de open categorie (let op, dit dien je door te geven aan INTERKULTUR voor 15 juni).

Of toch maar kiezen voor een andere, niet-competitieve activiteit?

Voor koren die zich graag zonder al te veel druk op de schouders willen voorbereiden op de Games, kunnen overwegen om hun wedstrijddeelname om te zetten in een niet-competitieve activiteit, al dan niet met een beoordeling door een jury. We lijsten hieronder de verschillende opties op.

  • Evaluatie-optreden: koren die wel willen delen in de internationale World Choir Games-ervaring, kunnen kiezen voor een evaluatie-optreden. Je zingt dan max. drie stukken voor een panel van internationale experten. Nadien krijgt het koor feedback van de jury en krijgt het koor tips en aanbevelingen voor een toekomstige deelname aan een internationale wedstrijd. Je ontvangt ook een officieel deelnamecertificaat.
  • Individuele koorcoaching: een internationaal gerenommeerde koordeskundige zet met je koor de puntjes op de i van een door jullie reeds voorbereid koorwerk. Het koor krijgt nadien tips en aanbevelingen voor een toekomstige deelname aan een internationale wedstrijd. Je ontvangt ook een officieel deelnamecertificaat.
  • Vriendschapsconcert: samen het podium delen met andere koren van over de hele wereld? Dat kan tijdens een vriendschapsconcert! Zie en hoor elkaar aan het werk op één van de vriendschapslocaties in Antwerpen en Gent.

Meer weten over de verschillende deelname-opties? Klik dan hier!

Share this page

30 oktober tot 7 november 2021, Vlaanderen

Sing together share happiness

In samenwerking met

  • Vlaanderen verbeelding werkt naakte versie
  • interkultuur
  • Koor Stem
  • Gent
  • Antwerpen