vrijdag 25 oktober 2019

LISTEN to this

Eén lied zal je alvast overal horen, of het nu éénstemmig of voor koor (SAB, SATB, SSA, TBB, SS) is: Listen van Kurt Bikkembergs.

Speciaal voor de World Choir Games hier in Vlaanderen schreef Kurt Bikkembergs het lied 'Listen' in tal van bezettingen waarin elk koor zijn gading kan vinden. Voor wie er al wil aan beginnen: de partituren zijn nu reeds te downloaden via koorklank.be.

Onder het motto Sing together share happiness zullen de World Choir Games honderden koren van overal ter wereld naar Vlaanderen lokken tussen 5 en 15 juli 2020. Een uitgelezen kans voor buitenlandse koren en hun zangers om de uitstekende koormuziek uit Vlaanderen te leren kennen. Eén lied zal je alvast overal horen, of het nu éénstemmig of voor koor (SAB, SATB, SSA, TBB, SS) is: Listen van Kurt Bikkembergs (°1963).

Schrik ook niet als je het plots vanuit de klokkentoren van je gemeente hoort: er is zelfs een versie voor beiaard! Naast de hymne van John Rutter One Voice weerklinkt dus een heuse 'official song' voor de World Choir Games in Vlaanderen tijdens de wedstrijd. Maar ook in de maanden voor het evenement kan je het lied horen op de talrijke koorvlamconcerten die als een lopend vuurtje preludegewijs de zomerse wedstrijdweken aankondigen.

En op 23 september 2019 creëerde het Vlaams Radiokoor de SATB-versie zelfs in het Vlaams Parlement: een echte wereldpremière van Listen naar aanleiding van de opening van het parlementaire jaar.

Listen satbkopie

Share this page

30 oktober tot 7 november 2021, Vlaanderen

Sing together share happiness

In samenwerking met

  • Vlaanderen verbeelding werkt naakte versie
  • interkultuur
  • Koor Stem
  • Gent
  • Antwerpen