dinsdag 20 april 2021

De MUSIC BOX getest en goedgekeurd

Vanop afstand synchroon samen zingen, het is voortaan mogelijk! Via een eenvoudig toestelletje: de MUSIC BOX.

Zingen zonder vertraging, en dat via de online weg. Menig koorzanger beklaagde zich de afgelopen maanden de storende vertraging die onvermijdelijk optreedt tijdens de koorrepetitie via online vergaderplatformen.

Het internationale onderzoekscentrum imec en Koor&Stem zetten de afgelopen maanden samen met vier andere amateurkunstenorganisaties (Vlamo, Wisper, Muziekmozaïek en VI.BE) hun schouders onder de ontwikkeling van een MUSIC BOX, een klein doosje dat de vertraging op het signaal onmerkbaar klein maakt waardoor de gebruikers (zangers of muzikanten) en de dirigent een gevoel ervaren van samen synchroon te zingen... vanop afstand.

Gisterenavond testte een eerste kwartet, o.l.v. dirigent Patrick Windmolders, de eerste prototypes van de MUSIC BOX in de verlaten kantoren van imec in De Krook in Gent. In vijf afgesloten ruimtes gaven de zangers en de dirigent het beste van zichzelf, en dat voor het eerst weer zonder mondmasker. En of dit een verademing was! De reacties na een uurtje zingen waren unaniem: de MUSIC BOX geeft je als zanger en dirigent het gevoel opnieuw samen te repeteren, net als op een koorrepetitie!

Op basis van de veelbelovende resultaten van deze eerste test, werken imec en de vijf amateurkunstenorganisaties de komende maanden hard verder aan de verdere ontwikkeling van de MUSIC BOX.

Een project van:

Consortium

Share this page

30 oktober tot 7 november 2021, Vlaanderen

Sing together share happiness

In samenwerking met

  • Vlaanderen verbeelding werkt naakte versie
  • interkultuur
  • Koor Stem
  • Gent
  • Antwerpen