woensdag 30 juni 2021

Breng de World Choir Games naar jouw dorp/stad

De World Choir Games Flanders gaan in de eerste plaats door in Gent en Antwerpen, maar het zouden geen World Choir Games Flanders zijn als we ons daartoe zouden beperken! Neen, hoewel de wedstrijden, ceremonies en workshops in Gent en Antwerpen plaatsvinden, trekken de World Choir Games ook echt 'On Tour'. Benieuwd hoe je de World Choir Games naar jouw stad of gemeente kan brengen?

Zangers 2 jonas persson

© Jonas Persson

1. Doortocht van de olympische Koorvlam

Passeert de olympische Koorvlam jouw dorp/stad?

De World Choir Games zijn de olympische spelen voor zang en bij zo een spelen hoort een olympische vlam. In de twee maanden voor de World Choir Games, reist de olympische Koorvlam door heel Vlaanderen, vooraleer ze arriveert op de grote openingsceremonie in Antwerp Expo. Een heuse estafettetocht!

Kijk in de planning wanneer de Koorvlam in jouw buurt is en meld je aan om haar te ontvangen. De stad/gemeente waar de vlam het meeste koren bereikt, wordt verkozen tot Vurigste Stad/Gemeente en wint een speciale prijs! LEES MEER >


Zet het bezoek van de Koorvlam in de kijker met een muzikale Wandelroute

Wil je het bezoek van de Koorvlam in jouw dorp/stad meer luister bijzetten en de opstart van de koren in jouw buurt onder de aandacht brengen? Wij kunnen je helpen een Koorvlam wandeling op te zetten voor koren in jouw buurt, met behulp van ons muzikaal ondersteuningspakket Gelukkig Zijn! KOORVLAM WANDELING INFO >


2. Friendship Concerts On Tour

Tijdens de WCG ontvangen we niet enkel buitenlandse koren in Gent en Antwerpen, maar gaan de koren ook On Tour met onze Friendship Concerts. Zo bezoeken zij Vlaanderen op een bijzondere manier, in nauw contact met mensen ter plaatse.

Door Corona en het dubbele uitstel konden heel wat geplande On Tour concerten niet mee worden uitgesteld. Daardoor kwamen er nog plaatsen vrij voor nieuwe gastlocaties!

Wat bieden wij een gastlocatie?

 • buitenlandse koren in jouw dorp/stad & communicatie/afspraken met de koren
 • een promotiepakket, met o.a. sjabloon affiche
 • betaling kosten SABAM en koorvervoer
 • jouw concert in de WCG programmatie

Wat wordt er van een gastlocatie verwacht?

 • gastvrije ontvangst, incl. catering van de koren
 • toeristisch programma voor de koren
 • organisatie en lokale promotie van het concert

Wil jouw koor/gemeente graag buitenlandse koren ontvangen op een concert in jouw gemeente? Laat ons je interesse weten via lieselotte.goessens@wcg2021.be.

3. Streaming in woon-/zorgvoorzieningen

Tijdens de World Choir Games vinden tal van kooroptredens en een selectie van deze concerten wordt opgenomen en ter beschikking gesteld op het online platform van de World Choir Games: de WCG Virtual Village. Omdat het niet voor iedereen vanzelfsprekend is om de concerten fysiek bij te wonen in Antwerpen of Gent, kozen wij twee concerten uit die gratis kunnen gestreamd worden in woon- en zorgvoorzieningen. Om de stream het karakter te geven van een echt live concert, voorzien wij iedere locatie van een belevenispakket met materiaal die de live beleving versterkt.

We nodigen cultuurhuizen en andere mogelijke geëngageerde partners uit om woon- en zorgvoorzieningen in hun buurt te ondersteunen in het realiseren van de streaming en een bijdrage te leveren aan het live gevoel ter plaatse. Op die manier brengen we samen de World Choir Games naar minder mobiele muziekliefhebbers.

Lees hier hoe het werkt >

Voor alle vragen omtrent World Choir Games mogelijkheden in jouw stad of gemeente, neem contact op met lieselotte.goessens@wcg2021.be

Share this page

30 oktober tot 7 november 2021, Vlaanderen

Sing together share happiness

In samenwerking met

 • Vlaanderen verbeelding werkt naakte versie
 • interkultuur
 • Koor Stem
 • Gent
 • Antwerpen