Stbaafs

Sint-Baafskathedraal

In hartje Gent is de prachtige Sint-Baafskathedraal te vinden, een uniek gebouw dat een rijke geschiedenis met zich meedraagt. Op de plek waar de kathedraal nu te bezichtigen is bevond al in de 10de eeuw zich de eerste parochiekerk van Gent. Van de hierop volgende Romaanse kerk, die dateert van het midden van de 12de eeuw, zijn nog sporen terug te vinden in de rijk met muurschilderingen versierde crypte. Maar het uiterlijk van het gebouw zoals we die nu kennen, in een impressionante gotische stijl, dateert uit de 16de eeuw. Toen werd de kerk ook omgedoopt tot de kathedraal van bisdom Gent.

Niet enkel de architectuur doet monden openvallen. De kathedraal herbergt ook meerdere kunstschatten, met als blikvanger natuurlijk het wereldberoemde Lam Gods van de gebroeders van Eyck.

Toegankelijkheid

Meer info omtrent de toegankelijkheid van de Sint-Baafskathedraal vindt u via deze link.

Hoe kan je ons bereiken?

Neem tram 1 tot aan halte Gent-Korenmarkt en wandel vijf minuten tot aan de Sint-Baafskathedraal of neem tram 2 tot aan halte Gent-Vogelmarkt en wandel vijf minuten tot aan de Sint-Baafskathedraal.

Neem Bus 3, (Halte Gent-Dampoort) tot aan halte Gent-Korenmarkt en wandel vijf minuten tot aan de Sint-Baafskathedraal.

De World Choir Games en cambio slaan de handen in elkaar onder het motto share a car and sing together. Gebruik nu de kortingscode WCG-2021 en geniet van gratis instap bij cambio! Alle info vind je hier.

30 oktober tot 7 november 2021, Vlaanderen

Sing together share happiness

In samenwerking met

  • Vlaanderen verbeelding werkt naakte versie
  • interkultuur
  • Koor Stem
  • Gent
  • Antwerpen