Viermaliks feest

Viermaliks

Champions Competitie - Vriendschapsconcert - 3 - Gemengde Vocale Ensembles & Kamerkoren

Land: België
Dirigent: Tom Johnson

Bio

Viermaliksis een vocaal ensemble dat werd opgericht in 1991 en dus dit jaarzijn 25-jarig jubileum mocht vieren.Van bij het begin bekleedt hetensemble een unieke plaats in het Vlaamse koorlandschap. Vooral hetwillen breken met het verstarde beeld van het "klassieke"koor vormt daarbij het uitgangspunt.

Hetensemble bewaakt zijn samenstelling zorgvuldig zodat de balans tussenalle stemmen optimaal bewaard blijft. Bovendien is elk lid, hoe jongook, een doorgewinterde koorzanger. De gedrevenheid, inzet,enthousiasme, de wil om van elk optreden iets uniek te maken, deexpressieve kracht die elk lid op z'n eigen manier uitstraalt werktaanstekelijk en laat het publiek nooit onberoerd.

Ennatuurlijk wordt er zonder partituren gezongen, al is dat zeker nietaltijd zo vanzelfsprekend. Aartsmoeilijke geheugenacrobatieën vergtdat soms. Indrukwekkend eigenlijk als je bedenkt hoeveel honderdennummers in de voorbije 25 jaar de revue passeerden.

WatViermaliks bovenal sterk maakt is het feit dat zowat alle goedekoormuziek aan bod kan komen en dat de groep er altijd met hetzelfdeenthousiasme en bedrevenheid zijn tanden inzet. Of het nu gaat omhedendaagse koormuziek van Vic Nees, Rudi Tas, Kurt Bikkembergs, WimHenderickx, Roland Coryn… en buitenlandse toppers, eenrenaissanceprogramma rond Lassus met Zeffiro Torna, Brahms metPhilippe Herreweghe, Jazzbewerkingen van standards,volksliedbewerkingen, allerlei 'lichte' muziek, ernstig oflichtvoetig, serieus of humoristisch, 'zwaar' of 'licht', het maaktniet uit.

Naasthet verlaten van de paden van het klassieke statische koor streefthet ensemble uiteraard ook naar de hoogste muzikale kwaliteit. Datmocht zich vertalen in een aantal puike prestaties op wedstrijden oftoernooien: driemaal geplaatst in de hoogste 'Superieure Afdeling'van de provinciale koorwedstrijden, een zeer mooie plaats als enigVlaams gemengd ensemble in de gerenommeerde 'InternationaleKoorwedstrijd Vlaanderen' in Maasmechelen, en op het laatste'Korenfestival Vlaanderen' in Kontich kreeg het ensemble naast defelicitaties van de jury - als punten al kunnen tellen tenminste -97% toebedeeld.

Repertoire

  • The Tyger - Andrew Miller

  • Si ch'io vorrei morire - Claudio Monteverdi

  • The Hidden Rose - Michiel Verfaillie

  • I Bought Me a Cat - Bob Chilcott

Deel deze pagina op

Meer info volgt in het voorjaar. Wil je voordien al meer info over je koor doorgeven? Contacteer ons en bezorg ons een foto.

30 oktober tot 7 november 2021, Vlaanderen

Sing together share happiness

In samenwerking met

  • Vlaanderen verbeelding werkt naakte versie
  • interkultuur
  • Koor Stem
  • Gent
  • Antwerpen