2019 Papillon City Of Ear fotograaf Michiel Devijver

Papillon

Open Competitie - Vriendschapsconcert - 3 - Gemengde Vocale Ensembles & Kamerkoren

Land: België
Dirigent: Aike Roodenburg

2019 Papillon groepsfoto fotograaf Geert Faes 1

Bio

Papillon vindt zijn oorsprong in het gemengd koor Vivace dat eind2002 werd opgericht in Evergem. Het koor bouwde destijds eenrepertoire uit met muziek van het lichtere en klassieke genre.

In 2011 onderging het koor een metamorfose na een dirigentenwissel.Papillon was geboren! Ze bewandeleden nieuwe muzikale wegen met eenvoorkeur voor bewerkte popsongs, jazz- en musicalliederen. Hetuitwisselingsproject met het Poolse Chór Kameralny Miejskiego DomuKultury Stalowa Wola was één van de hoogdagen van het koor.

Sinds 2018 zwaait dirigente Aike Roodenburg de plak én de maat indit Evergemse koor. Met vaste hand en vol bezieling. Wie haar bezigziet en hoort, krijgt meteen zin om mee te doen. Als koordirigent ligt haar focus op mooi en zuiver samen zingen,plezier, gezond zingen en al doende beter worden.

Samen zingen is wat ons verbindt. Van ABBA over Ella Fitzgerald totZZ Top: geef ons een partituur en we zetten die om in muziek. Metveel toewijding, passie en de nodige kwinkslagen tussendoor.Aike Roodenburg heeft een voorkeur voor klassieke werken entraditionele liederen uit verschillende werelddelen. De combinatiemet enkele meer populaire liederen zorgt voor een zeer afwisselendrepertoire.

Ze durft al eens buiten de lijntjes te kleuren door te experimenterenmet klanken en opstelling. Samen met haar zet het 36-koppig koordaarom frisse en dynamische concerten op de Evergemse kaart en verdaarbuiten.

Papillon organiseert zelf concerten en werkt hierbij graag samen metandere koren, orkesten, ja zelfs een volksdansgroep. Het koor zingtook ter gelegenheid van huwelijksvieringen, korenfestivals maarverzorgt evengoed kerstfeesten van de plaatselijke vereniging. Westaan altijd open voor nieuwe uitdagingen.Samen zingen mag dan onze leidraad zijn, Papillon is méér danalleen een koor. Gezellige post-repetitiedrinks, groepsuitstappen enhet jaarlijkse koorweekend, ... Ons enthousiasme om te zingen, looptvlot over in een resem aan leuke nevenactiviteiten. Jong en oud,iedereen vindt zijn plaats in een fijne groep waar we rekening houdenmet elke stem en elke mening.

Repertoire

  • La chanson des vieux amants! - Jacques Brel, arr. Tijs Kramer

  • 't Smidje - Laïs, arr. Jetse Bremer

  • If I needed you! - Townes Van Zandt, arr. Hilde Konings

  • De valse meermin / Cecilia - Laïs & Paul Simon arr. Aike Roodenburg

Deel deze pagina op

Meer info volgt in het voorjaar. Wil je voordien al meer info over je koor doorgeven? Contacteer ons en bezorg ons een foto.

30 oktober tot 7 november 2021, Vlaanderen

Sing together share happiness

In samenwerking met

  • Vlaanderen verbeelding werkt naakte versie
  • interkultuur
  • Koor Stem
  • Gent
  • Antwerpen