IMG 5787 1

Mannenkoor de Kerels

Open Competitie

Land: België
Dirigent: Wim Berteloot

Bio

Het mannenkoor “de Kerels” blaast 139 kaarsjes uit én ….isspringlevend. Opgericht in 1881 door Bruno Callewaert te Emelgem,verdedigen de Kerels dapper de titel van oudste mannenkoor inVlaanderen.

Koren met enkel mannen zijn eenzeldzaamheid geworden in Vlaanderen, een reden te meer om de typischeklank van zingende mannen te koesteren en te promoten.

Kwaliteit brengen is een rode draaddoorheen de rijke geschiedenis van het koor. We zingen nog steedsonder leiding van een professionele dirigent, Wim Berteloot.Klassiek, hedendaags, religieus of profaan? Geen muziekstijl is onste min.

We houden het niet louter optraditionele concerten, maar tasten ook de grenzen af met cross-overprojecten met theater, poëzie, fotografie,enz…

Naast kwaliteit en partituren zijnwe ook een echte vereniging, een vriendenkring. We nemenintitiatieven zoals uitstappen, concertreizen in het buitenland, …om de groepssfeer en de camaraderie onder de Kerels te bevorderen.

Repertoire

Deel deze pagina op

Rankings

Meer info volgt in het voorjaar. Wil je voordien al meer info over je koor doorgeven? Contacteer ons en bezorg ons een foto.

30 oktober tot 7 november 2021, Vlaanderen

Sing together share happiness

In samenwerking met

  • Vlaanderen verbeelding werkt naakte versie
  • interkultuur
  • Koor Stem
  • Gent
  • Antwerpen