Koninklijk Hasselts A Capella Koor

Open Competitie - Vriendschapsconcert - 3 - Gemengde Vocale Ensembles & Kamerkoren

Land: België
Dirigent: Isabella Bikkembergs

Basiliek

Bio

Het KONINKLIJK HASSELTS A CAPELLAKOOR, opgericht in 1945 onder de bezielende leiding van dirigent Jan ROUWET, wordt sinds 1993 geleid door Isabella BIKKEMBERGS.

Het rijke repertorium van weleer werd verder opgebouwd met zowel religieuze als profane werken. Missen van L. Bardos, J. Haydn en J. De Haan werden meermaals uitgevoerd. Magnificat concerten, met o.a. Magnificats van Stanford, Pachelbel, Schollaert, e.a. bezorgden menig toehoorder kippenvel tijdens de 7-jaarlijkse Virga Jessefeesten!

Echter hedendaagse muziekwerken van o.a. J. Rutter, Th. Jennings, K.Nystedt, Ola Gjeilo, M. Slootmaekers zijn ons ook niet vreemd.

Sinds het koor KONINKLIJK werd in 1995 presenteren we tweejaarlijks een sfeervolle thematische CAFÉ CHANTANT. Een “Franse” avond, een“Afrikaanse” avond, een avond met “Musical” muziek, “Home Sweet Home” volksmuziek zijn enkele voorbeelden. In 2020 zouden we ons jubileum gevierd hebben van 75 jaar met het thema “Feest!”, wat we samen wilden vieren met het koor Nota Bene uit onze partnerstad Detmold. Hopelijk is dit weggelegd voor 2022!

Naast de jaarlijkse radiomis(sen) op Radio 1, het jaarlijkse aperitiefconcert in het Stadsmus, het “Te Deum” op 21 juli en 15 november in de St.-Quintinuskathedraal, de tweejaarlijkse deelname aan Hasselt beKOORlijk, de kooruitstappen met optreden op meestal de eerste zondag van Hasselt Kermis organiseren we jaarlijks een passie- of kerstconcert.

Samen zingen versterkt de vriendschappelijke verbondenheid onder en met alle koorleden. Immers vriendschap is wat ons bindt en maakt muziek des te mooier!

Deel deze pagina op

Meer info volgt in het voorjaar. Wil je voordien al meer info over je koor doorgeven? Contacteer ons en bezorg ons een foto.

30 oktober tot 7 november 2021, Vlaanderen

Sing together share happiness

In samenwerking met

  • Vlaanderen verbeelding werkt naakte versie
  • interkultuur
  • Koor Stem
  • Gent
  • Antwerpen