Forza muzica

Jeugdorkest Forza Muzica

Andere Kunsten

Land: België
Dirigent: Steve De Veirman

Bio

Het Jeugdorkest Forza Muzica werd door Steve De Veirman opgericht in 1990 op het Sint-Lievenscollege te Gent en groeide uit tot een symfonisch orkest dat met een jeugdig frisse dynamiek telkens weer nieuwe muzikale uitdagingen tot een goed einde weet te brengen.

Een ontspannen werksfeer tijdens de wekelijkse repetities en de repetitieweekends zorgt voor een volgehouden inzet waarbij iedereen zich goed voelt. Doel van de dirigent is een zo gevarieerd mogelijk repertorium samen te stellen om zo het orkest te laten kennis maken met de verschillende klassieke genres. Maar het orkest voelt zich ook thuis in musicals, filmmuziek en zelfs popmuziek. In mei 2018 gingen ze de uitdaging aan om de ‘Carmina Burana’ van Carl Orff te brengen.

In de voorbije 28 jaar liet het orkest een getuigenis achter van inzet, volharding en enthousiasme. Het palmares van concerten in binnen- en buitenland (Tsjechië, Spanje, Hongarije, Kroatië, Duitsland, Italië, Oostenrijk, Frankrijk en Slovenië), wedstrijden en grote projecten met diverse koren en toneelgroepen bewijst dat deze jonge muzikanten samen gestalte kunnen geven aan het grote muzikale project van hun hobby.

Share this page

30 oktober tot 7 november 2021, Vlaanderen

Sing together share happiness

In samenwerking met

  • Vlaanderen verbeelding werkt naakte versie
  • interkultuur
  • Koor Stem
  • Gent
  • Antwerpen