Youthchoir furiale

Jongerenkoor Furiale

Vriendschapsconcert

Land: België
Dirigent: Steve De Veirman

Bio

Voor jongens en meisjes met noten op hun zang!

Arte Musicale vzw vernieuwt voortdurend, en de jongste telg van de familie is Furiale. Dit jeugdkoor is bestemd voor jongens en meisjes vanaf 14 jaar. Furiale bestaat uit enthousiaste jongeren die bruisen van muzikale energie en waartussen ook mooie vriendschappen ontstaan.

Dirigent Steve schenkt specifieke aandacht aan de jongensstemmen die op deze leeftijd van stemtimbre veranderen. Hij werkt met een aangepast SAB repertoire zodat de startende jongensstem gemakkelijk zijn weg vindt om later te ontwikkelen naar tenor of bas. Samen met de enthousiaste meisjesstemmen zullen de jonge zangers verdere technieken ontwikkelen om meerstemmig te kunnen musiceren, aan de hand van een repertoire dat aangepast is aan de tessituur en toonhoogte van de jonge stemmen.

Het repertoire is dan ook zeer gevarieerd en divers: pop, gospel, spiritual en musical. Maar Furiale zal ook het klassieke werk niet uit de weg gaan. Voor grotere werken wordt er samengewerkt met Furiakanti of met andere groepen uit de vzw Arte Musicale.

Share this page

30 oktober tot 7 november 2021, Vlaanderen

Sing together share happiness

In samenwerking met

  • Vlaanderen verbeelding werkt naakte versie
  • interkultuur
  • Koor Stem
  • Gent
  • Antwerpen