BC Cphoto BCC1

Brussels Chamber Choir

Champions Competitie - Vriendschapsconcert - Gemengde vocale ensembles & kamerkoren - Musica contemporanea

Land: België
Dirigent: Helen Cassano

BC Cphoto BCC2

Bio

Het BrusselsChamber Choir werdopgericht in 2007 door Helen Cassano en andere studenten van hetKoninklijk Conservatorium Brussel. Het koor is uitgegroeid tot eeneclectische groep muzikanten met veel verschillende nationaliteiten,in een echte Brusselse geest. Het ensemble treedt regelmatig opin acappella concertendoorheen Brussel, en is vaak te gast in de Brusselse kathedraal. Alsensemble in residentie van het Koninklijk Conservatorium Brussel(2007-2011), heeft het ook vaak geconcerteerd met het barokorkest vanhet conservatorium, met gastdirigenten als Philippe Pierlot, PaulAgnew, Sigiswald Kuijken en Paul Dombrecht. Andere projecten omvattende Johannes-Passion (2012)en de Messiah (2013)in Eeklo, een lecture-performance met Eric Whitacre (2012), Duruflé’sRequiem(2014), een interreligieus concert (SacredBridges)met het Ensemble Sarband in Molenbeek (2015), een concert metcantates van Purcell en Händel met The New Baroque Times Orchestra(2016), het kerstconcert van de kathedraal van Brussel (2016), deMattheus-Passion(2018), en de 2desymfonie van G. Mahler met het Nationaal Orkest van België (2019).Het koor is ook vaak te gast op festivals, o.a.het Tête-à-Tijd festivalin Sint-Joost-ten-Node (2012), het SingingBrussels festivalvan BOZAR (2014), het BrusselsInternational Guitar Festival (2015), LaFabbrica del Canto inMilaan (2015), Koorlink inAntwerpen en Tielen (2016), en het BachHeritage Festival inBOZAR (2017).

Omzijn 10de verjaardag te vieren in 2017, nam het Brussels ChamberChoir zijn eerste CD op: “Made in Belgium” met nieuwe Belgischekoormuziek. Het album, uitgebracht door het label Etcetera Records,werd op lovende kritieken ontvangen. Het koor viel ook verschillendekeren in de prijzen, in 2011 op de Internationale Koorwedstrijd vanVlaanderen-Maasmechelen, en in 2019 won het ook de bijzondere prijsvoor vernieuwend programma op de CantaRode-wedstrijd in Kerkrade.

Repertoire

Deel deze pagina op

Rankings

Meer info volgt in het voorjaar. Wil je voordien al meer info over je koor doorgeven? Contacteer ons en bezorg ons een foto.

30 oktober tot 7 november 2021, Vlaanderen

Sing together share happiness

In samenwerking met

  • Vlaanderen verbeelding werkt naakte versie
  • interkultuur
  • Koor Stem
  • Gent
  • Antwerpen