B Evocal

BEvocal

Ceremonie - Vriendschapsconcert

Land: België
Dirigent: Jori Klomp & Benoît Giaux

Bio

Met BEvocaL, het Belgisch Nationaal Jeugdkoor, willen de drie Belgische koororganisaties jongeren uit alle taalgemeenschappen van België een kwalitatief talentontwikkelingstraject aanbieden.

Het avontuur begon in 2017 toen de koororganisaties Koor&Stem (Vlaamse Gemeenschap), A Cœur Joie (Franstalige Gemeenschap) en Födekam (Duitstalige Gemeenschap) besloten om hun krachten te bundelen. Hun wens was om jonge Belgische zangers en muzikanten van 18 tot 28 jaar kansen te geven om elkaar te ontmoeten en samen op een kwalitatief hoog niveau te zingen.

BEvocaL is een innovatieve muzikale samenwerking tussen de drie Belgische taalgemeenschappen. BEvocaL wil een inspiratie zijn voor de koorwerking in heel België en voor de samenwerking tussen de verschillende taalgemeenschappen. Het koor streeft er tevens naar om op nationaal en internationaal niveau een ambassadeur van koormuziek uit België te zijn en van de tradities die eigen zijn aan ons land. De artistieke leiding is in handen van Benoit Giaux en Jori Klomp. Zij worden bijgestaan door vocal coach Liesbeth Devos.

BEvocaL brengt een gevarieerd programma met werken uit verschillende muziekstijlen en onderscheidt zich door een origineel en onverwacht gebruik van de ruimte tijdens de concerten. BEvocaL garandeert dan ook een intense en intieme muzikale concertervaring waardoor de toeschouwers helemaal betoverd naar huis gaan!

Share this page

30 oktober tot 7 november 2021, Vlaanderen

Sing together share happiness

In samenwerking met

  • Vlaanderen verbeelding werkt naakte versie
  • interkultuur
  • Koor Stem
  • Gent
  • Antwerpen