Frequently Asked Questions

Vragen en Antwoorden

Hieronder vind je alle antwoorden op vragen i.v.m. het uitstel van de World Choir Games.
Ben je bezoeker, vrijwilliger of een koor: hieronder helpen we je verder!

Categorie filteren

Niet gevonden wat je zocht?

Vind je tussen de vragen en antwoorden toch niet wat jou bezighoudt? Contacteer ons en wij helpen je verder.

Stel je vraag

Bezoekers

Alle tickets voor World Choir Games juli 2021 worden terugbetaald aan de koper. De vorige ticketronde wordt helemaal afgesloten, en we herstarten met een wit blad. De start van de nieuwe ticketverkoop voor de World Choir Games in november 2021 gaat in september van start. De exacte datum volgt nog, dus houd zeker onze website en social media i nde gaten om je zitje te verzekeren!

Elke persoon die een ticket heeft gekocht, zal door het ticketbureau Tele Ticket Service gecontacteerd worden met gedetailleerde informatie omtrent de terugbetalingsmodaliteiten.

Toegankelijkheid

De World Choir Games zijn een evenement voor iedereen. We vinden het daarom belangrijk dat ook jij er kan bijzijn. Lees meer over onze inspanningen hier.

Als deelnemer geef je een zo volledig mogelijke schets door van jouw specifieke ondersteuningsbehoeften en bezorg je deze informatie aan INTERKULTUR. INTERKULTUR zal dit afstemmen met het World Choir Games-team van Koor&Stem.

Indien je aan de deur kan aantonen dat je in het bezit bent van een European Disability Card, kan je begeleider gratis mee binnen. Opgelet: jullie moeten wel beiden een ticket aankopen. Kies dus tijdens het bestelproces voor de optie met gratis begeleider en vergeet je European Disability Card niet mee te nemen op de dag van de vertoning!

Vrijwilligers

Ja, je kan je met dezelfde account engageren voor de editie van 2021. Volg de stappen die je hier vindt (rechterkolom vanaf Stap 2).

Aangezien jou geen enkele shift is toegewezen in Eventication, dien je niets te ondernemen. Moest het alsnog beginnen kriebelen, kan je je aanmelden in Eventication en naar hartelust shiften kiezen.

Goesting om de World Choir Games te komen mee-maken? Groot gelijk! Je vindt alle info op deze pagina. Je kan je zowel als individu of als groep nuttig maken. Er nog niet helemaal uit welke functie nu precies bij je past? Vul dan de online oriëntatietest in en ontdek wat wij voor jou in petto hebben.

Koren - Registraties

Voor vragen over de terugbetaling van de inschrijvingskosten (registratiekosten en deelnamegeld), dien je rechtstreeks contact op te nemen met jullie contactpersoon bij INTERKULTUR.

Jullie registratie dient herbevestigd te worden bij INTERKULTUR. Gegeven de pandemische context snappen wij dat dat iets langer duurt dan normaal, maar toch liefst uiteraard zo snel als jullie zelf die bevestiging kunnen geven.

Ja, dat is mogelijk. Laat uiteraard wel zo snel mogelijk aan INTERKULTUR weten in welke categorie jullie koor zal vallen.

Ja, dat is mogelijk. Gelieve zo snel mogelijk aan INTERKULTUR jullie nieuwe aantallen door te geven.

Ja! Koren die willen, kunnen zich nog inschrijven. Gegeven de pandemie wordt er met de nodige flexibiliteit omgegaan met de inschrijvingsdeadline die eigenlijk 15 juni was. Neem zo snel mogelijk contact op met INTERKULTUR of bij vragen of onzekerheden met info@wcg2021.be.

Ja, dat is nog mogelijk. Neem hiervoor contact op met INTERKULTUR.

Koren die aan de wedstrijden meedoen, dienen onderstaande zaken in acht te nemen:

Het is belangrijk dat elk koor gebruikmaakt van originele partituren of geautoriseerde afdrukken/kopies. Houd veiligheidshalve het aankoopbewijs van je partituren achter de hand. Handgeschreven versies of niet-geautoriseerde kopies worden niet aanvaard.

Let ook op bij eigen arrangementen: lees er hier meer over.

Je dient INTERKULTUR de partituren te bezorgen in vijfvoud (open categorieën) of zevenvoud (champions categorieën) en op papier. Nadien krijgen jullie de partituren (min één exemplaar) terug tijdens de prijsuitreiking.

Koren - Algemeen

Indien jullie met je koor aan de competitie deelnemen, kunnen jullie opnieuw gebruikmaken van 12u extra koorcoaching i.f.v. jullie voorbereidingen. De teller van elk koor komt opnieuw op nul te staan.

Let op, er is een aparte regeling voor korenfamilies.

Lees er hier alles over.

Ongeacht het aantal uren coaching die je koor in 2020 reeds opnam in functie van de World Choir Games, heeft ieder aangesloten koor opnieuw recht op 12u koorcoaching in functie van de wedstrijden. Na de World Choir Games valt elk koor terug op het standaard pakket koorcoaching van 6u voor alle aangesloten koren.

Gezien de korte voorbereidingstijd voor koren die aan de wedstrijden zullen deelnemen, worden er geen presentatieconcerten meer ingericht.

De World Choir Games zullen plaatsvinden van zaterdag 30 oktober t.e.m. zondag 7 november 2021.

De algemene activiteitenkalender kreeg een update en kan je hier raadplegen. Jullie kunnen als koor deelnemen aan competities of een evaluatie-optreden, een individuele koorcoaching, jullie prijsuitreiking, een openingsceremonie, vriendschapsconcerten, enz. Ook vinden er galaconcerten en workshops plaats voor deelnemers en bezoekers.

Gelieve er rekening mee te houden dat de wedstrijdcategorieën zijn aangepast voor de World Choir Games in het najaar. Vanwege het verminderde aantal deelnemers zijn er verschillende categorieën gecombineerd. U vindt alle informatie op deze pagina.

Uiteraard behoudt de artistieke commissie van INTERKULTUR zich het recht voor om de categorieën weer op te splitsen, mocht het aantal koren per categorie toenemen.

Ook voor de World Choir Games in de herfstperiode van 2021 zijn Antwerpen en Gent de gaststeden.

Ja, jullie koor kan er voor kiezen het repertoire aan te passen. Gelieve het formulier met vermelding van jullie bijgewerkt wedstrijdprogramma te bezorgen aan INTERKULTUR voor 20 augustus 2021.

Momenteel bevinden alle partituren zich in Duitsland bij INTERKULTUR. Indien je wenst dat deze terugbezorgd worden, contacteer dan je contactpersoon bij INTERKULTUR. Die bezorgt de partituren zo snel mogelijk aan Koor&Stem.

Indien een koor deelneemt aan de World Choir Games in 2021 en geen wijziging doorvoert in zijn repertoire, blijven de partituren bij INTERKULTUR.

De voorwaarde voor deze wedstrijdcategorie is inderdaad dat het werk voor het eerst concertant wordt uitgevoerd tijdens de welbepaalde wedstrijd. Verder wordt er gezegd dat "Een verklaring waarin wordt uitgelegd dat het stuk is opgedragen aan of voor het eerst zal worden opgevoerd tijdens de 11e World Choir Games, moet worden toegevoegd aan de registratieformulieren."

Idealiter wordt deze compositie inderdaad voor het eerst uitgevoerd op de World Choir Games in Vlaanderen. Mocht een uitvoering van het stuk eerder plaatsvinden, dan is het belangrijk om een schriftelijke bevestiging van de componist te hebben dat de compositie nieuw is en gewijd is aan de 11e World Choir Games.

Alle ingestuurde partituren bevinden zich momenteel in Duitsland bij INTERKULTUR. Zij zullen ervoor zorgen dat de partituren van koren die uitschrijven of hun repertoire wijzigen, zo snel mogelijk op de kantoren van Koor&Stem ter beschikking zijn om afgehaald te worden. We danken jullie alvast voor jullie geduld.

De World Choir Games zullen enkel plaatsvinden in veilige omstandigheden en volgen hiervoor de geldende veiligheids- en hygiënemaatregelen. jullie ontvangen hierover tijdig een bericht!

Koren - Financiële Tegemoetkoming van Koor&Stem

Koren die hun deelname aan de wedstrijd(en) hebben gewijzigd, dienen dit bedrag mogelijks terug te betalen aan Koor&Stem. Of jullie koor de €250 of €500 dient terug te betalen hangt af van een aantal criteria. De koren die dit bedrag daadwerkelijk moeten terugbetalen, worden eind dit jaar (in de weken na de World Choir Games) gecontacteerd door een medewerker van Koor&Stem.

Ja, dat kan. Vul dit formulier in en bezorg het uiterlijk op 31 augustus 2021 aan liesbeth.segers@koorenstem.be.

Indien jullie andere werken van Vlaamse hand hebben opgenomen in jullie wedstrijdrepertoire, dienen jullie uiterlijk op 31 augustus 2021 een mailtje te sturen naar liesbeth.segers@koorenstem.be met daarin de vermelding van het nummer van de wedstrijdcategorie, de titel van het nieuwe lied, de naam van de componist en/of de arrangeur van het nieuwe lied.

Koren die al wel een aanvraag indienden, maar die nog geen terugbetaling mochten ontvangen, worden gevraagd om het terugvorderingsformulier opnieuw in te dienen. Vul dit formulier in en bezorg het uiterlijk op 31 augustus 2021 aan liesbeth.segers@koorenstem.be.

Koorvlam

Dankzij het uitstel van de World Choir Games naar de herfst van 2021 zal de koorvlam vanaf oktober vurig uit de startblokken schieten voor een inspirerende reis langs Vlaanderens mooiste zangmomenten! Zo’n vijftien originele, warme, inclusieve en intergenerationele zanginitiatieven zullen opnieuw de kans krijgen de vlam ontvangen, langs haar route naar de herfst van 2021. Hou onze website in de gaten voor de laatste info. Je kan bij interesse reeds vrijblijvend een mailtje sturen naar koorvlam@wcg2021.be.

Hou onze website in de gaten voor de laatste info hierover. Wij nemen echter hoe dan ook opnieuw contact op met iedereen die aanvankelijk deel zou uitmaken van het Koorvlamtraject en nodigen iedereen uit om een nieuw voorstel te doen. Je kan ons steeds een mailtje sturen via koorvlam@wcg2021.be.

Hou onze website in de gaten voor de laatste info hierover. Je kan bij interesse reeds vrijblijvend een mailtje sturen naar koorvlam@wcg2021.be.

Niet gevonden wat je zocht?

Vind je tussen de vragen en antwoorden toch niet wat jou bezighoudt? Contacteer ons en wij helpen je verder.

Stel je vraag

30 oktober tot 7 november 2021, Vlaanderen

Sing together share happiness

In samenwerking met

  • Vlaanderen verbeelding werkt naakte versie
  • interkultuur
  • Koor Stem
  • Gent
  • Antwerpen