Celebration

Out of the Voice Box

zondag 31 oktober '21 • 18:00u

Out of The Voice Box belooft een onvergetelijk concert te worden waarin speels buiten de lijntjes gekleurd wordt met de kracht van zang en muziek. Centraal als uitvoerder staat het stembandloze koor OverStem Kanker, ondersteund door Die Verdammte Spielerei, Samowar, Schola Cantorum Cantate Domino en meer kruit van eigen bodem. Het is een inclusief concert waarin ook andere groepen met communicatiemoeilijkheden (bv. beroerte, Parkinson, zenuwspierziekten of gehoorproblemen) creatief deelnemen in een hartverwarmend programma. Samen met internationaal talent Reeps One (vocaal artiest), Philip Clemo (audiovisueel artiest) en Sound Voice (creatief collectief) gaan ze de uitdaging aan om op een innoverende en inspirerende manier het publiek (online en live) in bekoring te brengen.

Het project OverStem Kanker versterkt mensen in het herstelproces na een laryngectomie, het verwijderen van het strottenhoofd, om hun nieuwe stem te laten weerklinken in de samenleving. Een ingrijpende beperking wordt een artistieke troef. Uit het project is het laryngectomiekoor gegroeid, onder leiding van stemcoach-dirigent Andries De Winter.

Shout at Cancer Belgium vzw is een organisatie met als doel de levenskwaliteit en sociale integratie van mensen na laryngectomie te bevorderen door integratie van kunst in zorg. De artistieke leiding valt onder stichter en bezieler, de Belgische arts, dr. Thomas Moors, die woont en werkt in Londen.

Het geheel werd mogelijk gemaakt dankzij de financiele steun van Atos Medical, wereldleider in gespecialiseerde zorg na laryngectomie en tracheostomie.

Programma

Artiesten

Koren:
OverStem Kanker (BE), Schola Cantorum Cantate Domino (BE), Garsington Adult Community Choir (UK), Brain Odysseys (UK), Maggie's Melody/Sing2Help (BE)

Solisten:
Reeps One (vocal artist), Tineke Van Ingelgem (soprano)

Instrumentale Begeleiding:
Die Verdammte Spielerei

Andere Artiesten:
Samowar (loop station), Philip Clemo (audiovisual artist)

Dirigent:
Andries De Winter

30 oktober tot 7 november 2021, Vlaanderen

Sing together share happiness

In samenwerking met

  • Vlaanderen verbeelding werkt naakte versie
  • interkultuur
  • Koor Stem
  • Gent
  • Antwerpen