Koorvlam

De olympische Koorvlam reist door Vlaanderen

De World Choir Games zijn de olympische spelen voor zang en bij zo een spelen hoort een olympische vlam. In de twee maanden voor de World Choir Games, reist de Koorvlam 'op koorkracht' door heel Vlaanderen, vooraleer ze arriveert op de grote openingsceremonie in Antwerp Expo. Volg de route van de Koorvlam op www.virtualvillage.be!

Verbinding

De World Choir Games hebben als doel culturen samen te brengen, mensen samen te brengen die allen deel zijn van de passionate community van zangers overal te wereld. Muziek is de gemeenschappelijke taal die alle deelnemers verbindt en harmonie creëert. Ook in eigen land verbindt muziek mensen van alle leeftijden, stijlen en talenten. Door hen met de Koorvlam nog dichter bij elkaar te brengen laten we een krachtige stem horen van verbondenheid, positiviteit en geluk. Iedereen kan deel zijn van de grote koorfamilie ons land en dat brengen we graag in beeld.

Koorketting

Toon dat ook jouw groep deel is van de grote koor community in ons land, door zelf een stukje van de reis van de Koorvlam door Vlaanderen waar te maken. En die reis... die brengen we in beeld: hoe gekker, origineler, mooier, hoe beter!

Uitdaging

We maken er meteen ook een uitdaging van! Op 5 weken willen we de vlam in een wijde boog en puur op 'koorkracht' van Antwerpen naar Gent krijgen en op die manier zoveel mogelijk koren in ons land verbinden met elkaar. Help jij ons om op recordtijd de Koorvlam bij zoveel mogelijk zanggroepen in jouw buurt te brengen? De stad/gemeente die het meeste koren met elkaar verbindt wint er nog een mooie prijs mee!

Word Koorvlam-drager

Hieronder kan je zien hoe de reis van de Koorvlam verloopt. Check wanneer de Koorvlam in de buurt van jouw gemeente passeert en geef je op als één van de vele dragers van de vlam! Zo verzeker je dat de Koorvlam jouw stad/gemeente bezoekt. We zoeken elke dag een nieuwe groep die de Koorvlam ontvangt van de vorige drager en brengt naar de volgende. Stuur ons een foto als bewijs dat de Koorvlam op een bijzondere en herkenbare plek in jouw stad/dorp langskwam: de Koorvlam op de grote markt, in de hoogste bol van het Atomium, op het belfort, op dat mooie idyllische brugje in het park, op jullie repetitieplek,...

Te land, ter zee en in de lucht!

5 weken, 35 dagen en quasi evenveel verplaatsingen, dat staat de vlam te wachten. Haal jouw creatiefste ideeën boven om te helpen de Koorvlam op 5 weken door Vlaanderen te krijgen. Help ons zoveel mogelijk koren in jouw buurt te bereiken én stuur ons jouw origineelste, mooiste, knotsgekste foto van de reis van de Koorvlam: de Koorvlam op de fiets, in de auto, te paard, te hond, op de step, het skateboard of de boot. De tofste beelden komen online en... wie weet kom je ze op de live evenementen nog tegen!

Kopie van IMG 8214

Reis van de Koorvlam

Vertrek - 15 september, Antwerpen

 • Regio Antwerpen-Hoogstraten-Turnhout - 15-20 september
 • Regio Geel-Lommel-Beringen-Hasselt-Genk - 21-26 september
 • Regio Brussel-Mechelen-Leuven-Aarschot - 27 september - 2 oktober
 • Regio Oudenaarde-Waregem-Kortrijk-Roeselare-Ieper - 3-8 oktober
 • Regio Torhout-Oostende-Brugge-Knokke-Heist - 9-14 oktober
 • Regio Eeklo-Gent-Dendermonde-Sint-Niklaas - 15-21 oktober
Route Koorvlam

Vurig(st)e stad/gemeente

Wil jij jouw stad/gemeente extra hard doen vlammen? Dan hebben we twee opties.

Organiseer een Koorvlam wandeling

Met behulp van ons muzikaal ondersteuningspakket, kan je tijdens het bezoek van de Koorvlam aan jouw stad/gemeente een koorwandeling organiseren met koren in de buurt. Het pakket voor deelnemende koren bestaat uit de partiturenbundel Gelukkig Zijn met Nederlandstalig kleinkunstrepertoire, en audiofiles die helpen om de muziek te studeren.

Vurigste Koorvlam gemeente

De stad of gemeente die de Koorvlam langs het meeste koren kan brengen, wordt verkozen tot Vurigste Gemeente en wint een fijne prijs!

30 oktober tot 7 november 2021, Vlaanderen

Sing together share happiness

In samenwerking met

 • Vlaanderen verbeelding werkt naakte versie
 • interkultuur
 • Koor Stem
 • Gent
 • Antwerpen